Polityka prywatności - Car Express

Polityka prywatności

§ 1

Dane użytkowników są przetwarzane do następujących celów:
1. w celu świadczenia usług drogą elektroniczną – m.in. w celu nawiązania kontaktu,
2. w celach statystycznych i analitycznych – zbieranie anonimowych, zbiorczych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszej strony internetowej i umożliwiają nam ciągłe doskonalenie Serwisu,
3. w celu przeciwdziałania nadużyciom oraz działaniom na szkodę Serwisu.

§ 2
Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych w celach marketingowych jest Twoja dobrowolna zgoda na przetwarzanie danych, w tym na profilowanie (art. 6 ust. 1 lit a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – „RODO”).

§ 3
Serwer, na którym znajduje się Serwis gromadzi dane techniczne dotyczące komunikacji pomiędzy przeglądarką użytkownika a serwerem. Gromadzone dane nazywane są logami serwera i znajdują się w plikach przechowywanych na serwerze. Informacje z plików logów nie zawierają wrażliwych danych Użytkownika, a zawierają jedynie: adres IP użytkownika, nazwę sieciową komputera użytkownika, dostawcę Internetu użytkownika, informacje o przeglądarce internetowej użytkownika, dokładny czas wywołania strony. Tego typu informacje wykorzystywane są wyłącznie w celach technicznych oraz do tworzenia statystyk.

§ 4
Adresy IP, dzięki którym można ustalić skąd nastąpiło połączenie się z Serwisem będą potencjalnie wykorzystywane przez Administratora wyłącznie do celów statystycznych oraz technicznych. Mogą być także udostępniane instytucjom do tego powołanym (policja, prokuratura) na podstawie osobnych przepisów prawa, w szczególności jeśli zostanie stwierdzone naruszenie prawa, próba włamania lub działanie na szkodę Portalu.

§ 5
W ograniczonym zakresie Administrator może zbierać dane osobowe automatycznie za pośrednictwem plików cookies znajdujących się na Serwisie. Cookies służą m.in. korzystaniu z różnych funkcji przewidzianych na danej stronie internetowej lub potwierdzeniu, że dany użytkownik widział określone treści z danej witryny internetowej. Pliki cookies wykorzystywane są, aby zapewnić:

  • utrzymanie sesji użytkownika;
  • zapisanie stanu sesji użytkownika.

Niektóre cookies, to pliki, które wprawdzie nie są niezbędne do korzystania z Serwisu, ale ułatwiają korzystanie z niego. Wykorzystuje się je, aby umożliwić:

  • przywrócenie ostatnio odwiedzanego widoku przy następnym zalogowaniu do produktu;
  • zapamiętanie wyboru użytkownika w kwestii zaprzestania wyświetlania wybranego komunikatu lub wyświetlenia go określoną liczbę razy;
  • przywrócenie sesji użytkownika.

§ 6
W razie, gdybyście mieli Państwo jakiekolwiek pytania, zastrzeżenia lub wątpliwości dotyczące treści niniejszej Polityki prywatności lub sposobu w jaki przetwarzamy dane osobowe, jak również ewentualne skargi dotyczące tych kwestii prosimy o kontakt na adres biuro@car-express.pl.

Osoby, których dane osobowe przetwarza Administrator, mają również prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Możliwy jest oczywiście także kontakt bezpośredni w siedzibie Administratora, a także kontakt listowy (pocztą) lub kontakt telefoniczny i w tym celu podajemy poniższe dane kontaktowe:

Car-Express.pl Antoni Kotarba
ul. Złoty Róg 29a/3
30-095 Kraków
NIP: 945 202 79 18

§ 7
Zobowiązujemy się do regularnego przeglądu niniejszej Polityki prywatności i jej zmiany w sytuacji, gdy okaże się to niezbędne lub pożądane z uwagi na: nowe przepisy prawa, nowe wytyczne organów odpowiedzialnych za nadzór nad procesami ochrony danych osobowych. Zastrzegamy również możliwość zmiany niniejszej Polityki prywatności w przypadku zmian technologii, przy wykorzystaniu której przetwarzamy dane osobowe (o ile zmiana jej wpływa na brzmienie niniejszego dokumentu), a także w razie zmiany sposobów, celów lub podstaw prawnych przetwarzania przez nas danych osobowych.

Benefity. Co nas wyróżnia.

Wiemy jak ważny jest Twój czas, dlatego go szanujemy!

Zawsze odbierasz auto
zatankowane do pełna

Auto możemy
dostarczyć Ci pod dom,
a później je odebrać

Posiadamy bezpłatny
parking jeśli zdecydujesz się
na samodzielny odbiór

Minimum formalności,
które załatwimy w 5 minut!

Nasze auta posiadają pełne
ubezpieczenie OC/AC

Kaucja za wynajem wynosi
jedynie 1000zł

Płatności dokonasz płacąc
wygodnie kartą

Limit kilometrów to
aż 450km/ doba

Mowią o nas.

Wynająłem bus OD Wynajme bus i jestem bardzo zadowolony. Super auto, mało pali, a obsługa idealna. (M.in. został mi przywieziony na drugi koniec miasta telefon, który został w busie...). Polecam!

Paweł Rudzki

Wszystko super! Solidna firma! Brać i jechać w świat!

Paweł Liber

Lee Bros

Polecam wszystkim 9 osob jedzie w super stsndardzie. Wlaściciel spoko gość elastyczny czas zwrotu. Samochody prosto z salonu. Polecam wszystkim

Łukasz Tomeczko

Pełen profesjonalizm, busy zawsze przygotowane na czas do podróży, elastyczność w sprawie godzin odbioru i oddania samochodu zasługuje na szczególną pochwałę. Polecam!

Mateusz Lubarski

MedicaExpert Conference